Hvordan får man egentlig ens gruppe til at arbejde på den bedst mulige måde?

Fremdrift. Samarbejde

Det var jeg ude at hjælpe bestyrelsen i BB3 med gennem en mini-inspirations workshop.  Ofte arbejder bestyrelsen sammen med en ledelse, hvor de skal arbejde sammen som gruppe. Men hvordan gør man det bedst muligt? Jeg gav dem indsigt i 5 faser, som en guide til det gode teamsamarbejde.

Faserne bruges til at finde frem til: roller og ressourcer, fælles værdier og mål, fordeling af ledelse og ansvar og forståelse for fejl og succeser. Der er ikke en “one size fits all” når det kommer til teamsamarbejde. Og hellere gøre noget, end slet ikke at komme i gang eller overlade alt til tilfældigheder. Og det er heller ikke nødvendigt at følge faserne slavisk, men det er vigtigt at huske på, at når der kommer nye mennesker ind i jeres gruppe, skaber det en ny dynamik, og derfor er det en god ide at genbesøge faserne.

  • Fundamentet
  • Teamdannelsen
  • Opgavefokus
  • Fælles læring og tilpasning
  • Gendannelse

De fem faser er inspireret af David Clutterbuck, en af pioneerne inden for coaching og mentoring.

I kan læse mere uddybende om vores session på BB3’s hjemmeside, da de har skrevet et fint indlæg om den: https://www.bb3.dk/2022/08/08/5-trin-til-det-gode-gruppesamarbejde/

Hvis du vil høre, hvordan jeg kan hjælpe jer med en tilsvarende mini-inspirationsworkshop, så er I velkomne til at kontakte mig her.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.